Coworking i sve njegove prednosti

Irena Marinković on 27/03/2022

Coworking je i kod nas dobio značajnu ulogu. Sve je više pobornika ovakvog organizovanja svog i timskog rada.

Coworking i sve njegove prednosti

Coworking omogućava organizacijama da regrutuju talente sa bilo kog mesta. Dok zaposlenima omogućava da upravljaju svojim odgovornostima iz coworking prostora. Shodno tome, ovim kvalifikovanim radnicima se može ponuditi posao u kompaniji za koju žele da rade. Bez potrebe da rade u socijalno izolovanom okruženju, a da i dalje imaju koristi od profesionalnog radnog prostora.

Podsticanje kreativnosti

Iako je tipično profesionalno, strukturirano kancelarijsko okruženje idealno za neke, ono malo doprinosi kreativnosti kod drugih. Nasuprot tome, coworking prostori omogućavaju opuštenije okruženje sa mogućnošću interakcije sa novim ljudima, iz iste kompanije ili različitih organizacija.

Širenje je lakše  i ovo je takođe odličan način da organizacije počnu da se šire na nove lokacije. U suštini, to im omogućava da postave privremeni štab, pri čemu će se coworking kompanija pobrinuti za sva pitanja proširenja sa nove lokacije. Štaviše, mnogo je lakše proširiti se jer se veličina coworking lokacije prati na licu mesta i zavisi od broja članova tima koji se pridružuju kompaniji.

Iako je broj ljudi koji su zaposleni u coworking prostoru ograničen, opšta ideja coworkinga nije da ima velikog prostora.

Isplativost

Fleksibilnost coworking modela omogućava kompaniji da prilagodi veličinu svog komercijalnog zakupa na osnovu broja zaposlenih na određenoj lokaciji. Iako je istina da je trošak coworkinga po kvadratnom metru često skuplji od iznajmljivanja stvarnog poslovnog prostora, postoji više faktora koje treba uzeti u obzir kod tradicionalne alternative—koja, na duge staze, može predstavljati veću investiciju.

Štaviše, ne postoji uvek potreba za tradicionalnom kancelarijom da bi zaposleni bili produktivni i da bi kompanija napredovala. U stvari, coworking može da pruži sve što im je potrebno da budu uspešni i efikasni u onome što rade, čime će imati koristi za kompaniju u celini.

Coworking je pametna investicija za kompanije, a oni koji traže posao treba da utvrde da li postoji slična opcija pre nego što odluče da se presele zbog posla.

Prednosti

Prednosti coworkinga je i udobnost. Ovi prostori su uvek opremljeni super udobnim ergonomskim stolicama, i nude više nego dovoljno prostora za sve savremene dodatke. Opremanje ovih prostora uvek rade dizajneri enterijera koji se pobrinu da zadovoljstvo podingu na viši nivo na taj način vi se ponovo vraćate na to mesto.

PREGRADNI RADNI STOLOVI

0 comments
Post a comment