Ergonomske stolice i trendovi u opremanju

Irena Marinković on 16/04/2021

Ergonomske stolice i trendovi u opremanju kancelarijskog i poslovnog prostora. Koliko se to od prošle godine izmenio trend u opremanju prostora? Da li se uopšte izmenio? Ako je sudeći prema mnogim statistikama onda je odgovor: Da. Opremanje prostora je prošlo kroz malu korekturu.

Ergonomske stolice

Najbolje ergonomske stolice su one koje nam pružaju adekvatnu podršku tokom osam plus sati sedenja. Ali kakve to ima veze sa trendovima u opremanju? Zbog novonastale situacije mnogi poslovni objekti su morali da prođu kroz manju ili veću reorganizaciju. Isto tako mnogi domovi i dnevne sobe su takođe postali kancelarija. E sada prema svemu ovome stolica je isto morala da se prilagodi. Kako? 

kancelarijske fotelje modrulj

Mnogi od nas su navikli da ergonomsku stolicu vide kao veliku i glomaznu. Isto tako mnogi od nas doživljavaju ergonomske stolice isključivo crne boje. Međutim Modrulj kao proizvođač kancelarijskih stolica može da ponudi široku paletu boja, materijala, dezena. Tako da svaka stolica u potpunosti može da se prilagodi bojama zidova i celokupnog enterijera.

kancelarijske stolice beograd

Isto tako možemo ponuditi razne modele koji se u potpunosti prilagođavaju potrebama jednog prostora. Šta ovo znači? Moderan poslovni prostor ili kancelarija mora imati mesta za funkcionisanje. Jedna od najvažnijih stvari tokom radnog dana jeste neometana cirkulacija. Ovo isto važi ako svoju kancelariju imate kući to jest radite od kuće. Tako da vam je jako bitno da imate određen model stolice koji se po dimenziji uklapa u vaš prostor za rad.

Trendovi u opremanju

Ergonomske stolice i trendovi u opremanju: Imaju li jedno sa drugim veze? Odgovor je potvrdan. Ergonomske stolice pružaju našem telu adekvatnu podršku. Tako da dok sedimo naša kičma nije opterećena, isto tako nisu opterećeni ni naši krvni sudovi. Cirkulacija u našem telu prilikom sedenja na ergonomskoj stolici jeste neometana i zbog toga nemamo bolove u leđima, ramenima i glavobolje. E sada kada smo rešili taj primarni deo ostaje nam nameštaj koji se isto mora prilagoditi potrebama.

kancelarijski nameštaj beograd

Pre korona virusa popularnost “open space” prostora bila je velika. Poslovni prostori ili kancelarije bili su samo do nekle pregrađeni zidovima, a sve ostalo je bila jedna prostorija. Međutim radi preventive mnogi su morali da preurede svoj ambijent. Tako da se sada nameštaj morao prilagoditi svakoj jedinici zasebno. Ono što mi savetujemo jeste izrada nameštaja po meri. Na ovaj način vi u potpunosti možete uskladiti visinu nameštaja i stolova prema vama. Naravno kada smo kod radnih stolova isto tako možete prilagoditi radne površine prema potrebi.

Opremanje prostora

Šta bi onda to sada bio primarni trend? Primarni trend bio bi- personalizacija. Personalizovan nameštaj i ergonomske stolice doprinose boljem radu i boljem izgledu ambijenta. Ono što je najvažnije jeste da kada u potpunosti opremite prostor po vašoj želji onda se i vi mnogo lepše osećate. Imajte na umu i dalje veliku prisutnost minimalizma u opremanju. Minimalizam je sada jedan od osnovnih stilova u opremanju poslovnih, a i životnih prostora.

Ako imate bilo kakve nedoumice prilikom kupovine stolica ili nameštaja ne oklevajte da nas kontaktirate. Rado ćemo odgovoriti na svako vaše pitanje.

0 comments
Post a comment