Ideje za uređenje prostora

Irena Marinković on 27/03/2022

Ideje za uređenje prostora su uvek potrebne. Kada počne proleće većina nas se odluči na veliko spremanje, bilo da je u pitanju kuća, stan ili poslovni prostor. Kako krenemo sa spremanjem zaključimo da nam je potrebna reorganizacija ili uređenje prostora.

Ideje za uređenje prostora

Simetrija je jedan od osnovnih elemenata dizajna enterijera. Bez obzira da li govorite o dizajniranju kuće ili radnog mesta, simetrija stvara vizuelnu ravnotežu koju ljudi instinktivno traže. Simetrija prenosi osećaj bliskosti i harmonije. Međutim, to ne znači da asimetrija nema mesta u dizajnu enterijera. U stvari, asimetrični dizajn enterijera može biti odličan način da unesete vizuelni interes u vaš prostor.

uređenje enterijera Kada razmišljate o imidžu i brendu vaše kompanije, kako biste ga opisali? Ako vam na pamet padnu reči poput „ležerno“ i „neformalno“, asimetrični dizajn enterijera može vam pomoći da stvorite atmosferu koju tražite.

Kada su prostori dizajnirani da budu simetrični tako da su obe strane jedna drugoj u ogledalu. Ovo može odavati tradicionalniju vibraciju. S druge strane, asimetrični dizajni mogu da se osećaju opuštenije dok i dalje izgledaju uglađeno i elegantno.

 

Uspešan asimetričan dizajn je sve u stvaranju vizuelne ravnoteže.

Asimetrija takođe može biti efikasan način da se stvori fokusna tačka u prostoriji. Na primer, odabir asimetričnog stola umesto kvadratnog ili pravougaonog stola odmah dodaje jedinstven izgled sobi. Neobičan oblik jednog asimetričnog stola se ističe sam po sebi. Ili ćete možda moći da kombinujete više asimetričnih stolova da biste kreirali konfiguraciju koja će prirodno privući svakog ko uđe u prostor. Za ovu ideju i opremanje savetujemo vam izradu stolova po željenoj dimenziji. Uvek nam se možete obratiti i zatražiti ponudiu za ovakve vrste stolova.

Treba vam više inspiracije za planiranje kancelarije koja savršeno odražava vaš stil? Pregledajte kompletan izbor Modrulj proizvoda. Takođe nas možete  kontaktirati i sa našim timom doći do idealnog rešenja za vas.

0 comments
Post a comment