Kako odabrati dobru stolicu za školarca?

Irena Marinković on 30/08/2023

Kako odabrati dobru stolicu za školarca? Ako imate dete koje uskoro kreće u školu, onda sem knjiga jeste potrebna i dodatna oprema. Kupovina stolice za dete je specifičan zahtev. Stolica za vaše dete treba da nudi udobnost, ergonomiju i podršku kičmi koja je u razvoju.

Kako odabrati dobru stolicu za školarca

Sve veći broj ljudi posećuje naš izložbeni salon i traga za dobrom stolicom za njihovo dete. Ako ste i vi u potrazi za dečijom stoliom u ovom tekstu ćemo se potruditi da vam damo prave infomracije i smernice za kupovinu.

  1. Stolica mora biti udobna
  2. Dimenzija stolice mora odgovarati uslovima u dečijoj ili radnoj sobi
  3. Ergonomska stolica za decu je najbolji izbor
  4. Stolice sa podrškom za leđa, naslonom za glavu i rukonaslonima su najbolja opcija
  5. Najbolje je da se posavetujete sa detetom neka deca vole naslon koji je tapaciran, a neka vole naslon u mreži. Međutim ako je vaše dete do 12 godina starosti mi vam savetujemo stolice koje imaju tapaciran naslon za leđa. Često su tapacirane stolice koje se savetuju deci najbolji izbor koji možete naći na tržištu.

Moderna kancelarija VS tradinionalna kancelarija

Stolica i dečija soba

Kada kupujete stolicu imajte u vidu i ostale stvari. Dimenzija stola isto igra jako bitnu ulogu pri odabiru radne dečije stolice. 

Najidelnija dimenzija stolice je onda kada stolica može da “uđe” u sto, to znači da dete dok sedi nema potrebu za saginjanjem ili da na drugačiji način opterećuje svoj kičmeni stub.

Druga stva na koju trebate obratiti pažnju prilikom kupovine stolice za dete jeste i sama površina sobe. Ako je stolica prevelika za prostor to znači da dete neće moći slobodno da se kreće u svojoj sobi i time neće moći da neometano obavlja svoje dnevne zadatke.

Najbolja pozicija za dečiji radni sto i stolicu je uz prozor. Dnevno svetlo je neodvojivo od površine za rad, tako da imajte na umu ako radite premeštaj u dečijoj sobi.

ergonomske dečije stolice

Izrada stolica po meri

Ako vaše dete želi specifičnu boju stolice, nema problema možete birati za stolicu boju, materijal i dezen. Isto tako ako je potrebno možete birati i debljinu sunđera, dodatne opcije kao što je baza, točkići, rukonasloni… Na ovaj način vi ćete po vašoj meri i meri vašeg deteta kreirati stolicu koja sasvim odgovara i detetu ali i njegovoj sobi.

Nadamo se da smo vam pomogli da malo jasnije vidite sliku stolice koja vam je potrebna. Uvek nas možete posetiti u našem salonu ili kontaktirati putem mejla ili telefona, rado ćemo dati sve potrebne informacije kako bi ste kupili odgovarajuću stolicu vašem detetu.

0 comments
Post a comment