Kancelarijska stolica: Najpovoljniji odabir

Irena Marinković on 08/02/2021

Kancelarijska stolica je nesumnjivo najveća potreba na jednom radnom mestu. Naravno ako se zanemari tim koji na tom mestu radi. Moramo stolicu shvatiti ozbiljno. I zato kada kupujemo često se pitamo, koja je to najbolja stolica?

Kupovina kancelarijske stolice

Kada kupujemo moramo imati određene stavke:

 • posao kojim se bavimo
 • dužina sati provedenih na stolici i za računarom
 • enterijer i uređenje kancelarije

Da prvo krenemo od ove tri stavke. Posao kojim se bavimo ume da odredi i za koju ćemo se stolicu opredeliti. Da li je to ergonomska stolica, radna ili daktilo stolica, možda kancelarijska fotelja. Verovali ili ne često poslovi diktiraju trend prilikom kupovine stolica. Iz ovog razloga, Modrulj, se trudi da u svim modelima stolica ugradi kvalitet i udobnost. Na primer knjigovođe često kupuju stilski modernije daktilo ili radne stolice. Dok se advokati odlučuju najčešće za kupovinu ergonomskih fotelja.

Kako dužina sati može da bude presudna kod kupovine stolice? Moderne stolice, one ergonomske, nude podršku prilikom osam plus sati sedenja. Programeri, dizajneri, arhitekte su najčešći korisnici ovih stolica. Međutim sve je više ljudi koji su prepoznali potencijal prilikom rada i sedenja na ovakvoj vrsti stolica.

Enterijer, naravno da se stolica mora uklopiti uz ostali kancelarijski nameštaj. Iz ovog razloga Modrulj nudi mogućnost izrade stolica u željenim bojama i dezenima. Na ovaj način vi upotpujujete imidž i stil vašeg radnog prostora.

kancelarijska stolica

Kancelarijske stolice Modrulj

Kada ste ispunili prva tri uslova, šta je to na šta treba još obratiti pažnju?

 • lumbalna podrška
 • naslon za glavu
 • naslon za ruke
 • debljina sunđera na sedalnom delu
 • slajder mehanizam sedišta
 • mogućnost pomeranja naslona stolice
 • tapacirana ili stolica u mreži
 • točkići na stolici

Ovo su sve dodatne opcije koje iako su dodatne bitno mogu da utiču na komfor i udobnost stolice. Naravno ovo sve zavisi od vaših afiniteta i šta je vama potrebno. Sve stolice namenjene za kancelariju nude mogućnost dodatnih opcija. Na ovaj način vi sami kreirate i dizajnirate stolicu prema vašoj želji.  Tako da ako vi sami pravite i sastavljate stolicu ne možete omanuti ni u kom slučaju.

kancelarijska stolica

Iz iskustva znamo da su najbolje stolice one koje imaju lumbalnu podrušku. Pokazale su se kao dobar i pouzdan partner prilikom dugih radnih sati. Tako da će vam lumbalna podrška značiti. Naslon za glavu i naslon za ruke se biraju prema potrebi. Ono što je najbolje jeste da nas posetite i isprobate vašu željeni model stolice. Na ovaj način ćete saznati i koji model naslona za glavu i naslona za ruke jeste odgovarajuć vama. Debljina sunđera i postavljanje debljeg sloja sunđera na sedalnom delu stolice je isto tako moguće.  Slajder mehanizam služi za podešavanje dubine sedišta. Tako da vi često tokom rada možete menjati položaj. Ovo je dobar način za pokretanje, cirkulaciju i koncentraciju. Sve ostale stavke su isto tako važne. Na osnovu onoga što vam je potrebno, vi ćete sastaviti idealni model vaše stolice.

Naravno ako imate nedoumice prilikom kupovine tu smo da sugerišemo. Naše iskustvo ćemo rado podeliti sa vama. Kako bi vi na lak način odlučili koji je to model vaše idealne kancelarijske stolice.

0 comments
Post a comment