Kancelarijski nameštaj i kancelarijski prostor

Irena Marinković on 01/09/2021

Kancelarijski nameštaj i kancelarijski prostor- Koji su to trendovi u dizajnu koji su nam došli preko noći? Kancelarijski nameštaj je po svemu sudeći uspeo da se prilagodi u treutku.

Razmišljanje o 2021. godini izaziva čudan, ali snažan osećaj napretka; kao što je nova era, događaji i velike stvari, Olimpijske igre, lansiranje Mars rovera, testiranje kvantnih računara. Po svemu sudeći ova godina je u “obučena” u IT napredak i sportske boje.

Jedno je sigurno –

Biće ovo godina modenog dizajna u kancelarijskim prosotrima.

 

Moderni trendovi dizajna kancelarija

Ako postoji jedna stvar u koju možemo biti sigurni u pogledu najboljih trendova dizajna kancelarija u poslednjih nekoliko godina, jeste da su mnogi opredeljeni za multipraktičnost.

Pa zašto ovo ignorisati?

Nebrojena istraživanja u ponašanju i opremanju kompanija pokazala su da nedostaci trenutnih trendova uređenja enterijera kancelarija daleko nadmašuju prednosti.

  • Otvorene kancelarije ne sarađuju onako kako ste mislili.
  • Postojeći stolovi su loši za leđa i stopala.
  • Stolice podesive po visini nisu ergonomske same po sebi.

U nastavku ćemo raspravljati o novim trendovima dizajna u planiranju kancelarijskog prostora i nameštaja kako biste imali bolju predstavu o vrsti radnog mesta koje vaše poslovanje sada treba.

Uronimo pravo u to.

1. Pregradni pultovi su se vratili, ali bolji nego ranije

Da li ste znali da koncept otvorene kancelarije prethodi ideji o pregradnim pultovima?

Zidovi i ekrani treba da minimiziraju smetnje, kako bi povećali uštedu i efikasnost prostora, kompanije su smanjile ono što je trebalo biti produktivan i udoban dizajn u skučenu, krutu, antisocijalnu kutiju.

Zatim, kada su preduzeća (ponovo) usvojila „trend“ dizajna otvorenih kancelarija na radnom mestu, mi smo se zapravo vratili unazad, a ne na moderan, reinventiran retro način. Vratili smo se ekstremnom dizajnu koji je možda kombinacija mnogih stilova.

 

Trendovi u dizajnu kancelarija

Pregradni pultovi i pregradni stolovi su postali sinonim za velike i otvorene kacnelarije. Ovo se pokazalo kao dobro i praktično. Ne postoji neposredan kontakt, a ipak su kolege u neposrednom kontaktu što doprinosi bolje i brže obavljanje posla.

Usvojite ovaj trend dizajna: Instalirajte razuman broj kaseta za dokumenta u svoju otvorenu kancelariju. Ovo će vašim zaposlenima pružiti toliko željenu opciju da se povuku na sigurno i tiho mesto daleko od znatiželjnih očiju, buke i smetnji.

Ako je prostor problem, razmislite o preuređivanju kancelarija za male sastanke koje se ne koriste mnogo u „tihe prostore“ ili „mirne zone“, potpuno opremljene za dubok radni tok, a istovremeno nude udobnost.

Tražite pružaoca usluge iznajmljivanja kancelarijskog nameštaja?

Stolovi podesivi po visini

Sada je opšte poznato da je sedenje satima i satima jednako loše kao i pušenje. Kao ljudska bića, vaši zaposleni moraju biti fizički aktivni da bi bili zdravi i produktivni.

I tako, obični kancelarijski stolovi biće zamenjeni stolom podesivim po visini.

Što se tiče samog sedenja, nije bilo dovoljno da se vaša elegantna ergonomska stolica može pomeriti. Jer, idealno sedenje vašeg tela zahteva da se poravna sa podom i stolom. Sada kada se i sto može pomicati, vaši zaposleni mogu prilagoditi celu svoju radnu stanicu tako da im odgovara.

Usvojite ovaj trend dizajna: Jednostavno zamenite stolove koje trenutno imate sa stolovima podesivim po visini. Ako ste zabrinuti zbog troškova, znajte da dovoljno istraživanja pokazuje direktnu korist boljeg zdravlja po produktivnost zaposlenih. Dakle, isplati se uložiti.

0 comments
Post a comment