Moderna kancelarija: Benching stanice

Irena Marinković on 03/06/2022

Moderna kancelarija u poslednje vreme dobija nov trend kada je reč u opremanju prostora.
Porast otvorenih i fleksibilnih kancelarija doveo je do revolucije u vrstama nameštaja koji naseljavaju modernu kancelariju. Prošli su dani redova sa redom kabina, a kompanije su se umesto toga fokusirale na radne prostore koji zadovoljavaju potrebe njihovih zaposlenih i održavaju ih srećnim i produktivnim.

Jedno od takvih rešenja je radna stanica. Benching stanice, baš kao što naziv implicira, su u suštini izduženi stolovi koji mogu da prime nekoliko zaposlenih i radnih stanica. Preduzeća su ih prihvatila iz više razloga – štede prostor i novac, podstiču saradnju, svestrani su – ali imaju i svoje nedostatke.

Kao i svaki komad kancelarijskog nameštaja, radna stanica nije sveobuhvatno rešenje, ali ima svoje mesto u agilnom kancelarijskom prostoru.

Pregradni pultovi i paneli
Barijere ometaju komunikaciju. Kabine, zatvorene kancelarije i drugi zatvoreni radni prostori otežavaju zajednički rad timova za saradnju.

Benching stanice su efikasan način za smeštaj više zaposlenih. Elegantni su i jednostavni, što im omogućava da optimizuju korišćenje prostora i smanje troškove na način na koji glomazniji nameštaj ne može da se meri.Za razliku od radnih stanica koje su dizajnirane za određenu upotrebu, benč stanice mogu zadovoljiti potrebe više zaposlenih i različitih timova.

Ono što je najbitnije jeste da Modrulj svaki sto i radnu stanicu ili pregradni zid izrađuje po meri. Tako da na ovaj  način vi u potpunosti imate rešenje za vašu kancelariju koje odgovara vašim potrebama.

 

Otvorenost

Kabina je postala negativan simbol sumorne moderne kancelarije. Ona izoluje zaposlene i namećući klaustrofobičnu mračnost na radnom mestu. Iako bi ovaj stereotip mogao biti donekle nepravedan, svakako je tačno da otvorene radne stanice pružaju slobodniju, manje ograničenu atmosferu.

 

Nered u kancelariji

Svi znamo koliko je lako pustiti da se papiri, knjige i drugi radni materijali gomilaju na našim stolovima, posebno na užurbanom radnom mestu. Radni sto je mač sa dve oštrice. Može da pruži osećaj otvorenosti zaposlenima, ali takođe može da izloži njihov nered na videlo, stvarajući pretrpanu i neorganizovanu atmosferu.

Kako da benč stanice budu uspešne?

Tako što kada radite ovakve stvari po vašim željenim merama i dimenzijama obavezno imate u vidu da li vam je još nešto potrebno. Tako da možete idealno vizualno uklopiti manje ormare, regale ili komode ako vam je potreban dodatan deo za odlaganje poslovnog materijala. 

 

0 comments
Post a comment