Back to black stil uređenja prostora

Irena Marinković on 29/12/2021

Back to black stil uređenja prostora je jako popularan stil za opremanje. Odabrali smo da pišemo o ovom stilu na kraju godine zbog elegancije koju nudi. Crna boja sama po sebi nudi ekstravaganciju, otmenost i stil, dok sa druge strane nudi aristokratsku suzdržanost. Upravo zbog tih atributa ona je omiljena boja mnogih kada uređuju svoj poslovni ali i životni prostor. Poruka koji šaljete kroz ovako opremljen prostor znači isto što i sama boja koja je nosilac ovog stila.

Back to black stil uređenja prostora

back to black stil

Šta je to što dobijate ovako uređenim enterijerom? Dobijate kao prvo luksuzan izgled, stil i eleganciju. Dok sa druge strane vi održavate imidž aristokratske suzdržanosti. Nije li to sve ono što želite da prenesete na druge? Sa crnom nikada nećete pogrešiti, crna boja se kombinuje uz sve i svakom pristaje.

Više od 60% kancelarijskih stolica na tržištu je crnog tapacirunga ili crne mreže. Sada su sve popularnije i crne konstrukcije koje idu uz kancelarijske stolice ili fotlelje. Mnogi od nas su pribegli ovom stilu i vešto ga ukombinovali uz minimalističko uređenje.

uređenje poslovnog prostora

Trend za 2022. godinu i crna boja

Dark mode je sada više nego popularan u virtualnom i internet svetu. Dokaz za to je i sam windows 11 koji nam dolazi u paketu crne elegancije. Mnogi su baš taj dark mode za internet ili “back to black” za enterijer okarakterisali kao snažni spoj elegancije i relaksacije. Crna boja ekrana sa kombinacijom boja ume da ostavi utisak, ali i ne zamara oči kao bela boja podloge. Isto tako bela ume da bude monotona boja koja ubija želju za skrolovanjem na sajtu, a isto tako ljudi neće upamtiti šta su i koga posetili na internetu.

Baš upravo taj razlog može da se primeni i na prostor poslovni ili životni. Mnogo beline u prostoru može ostaviti utisak sterilnosti, hermetičke zatvorenosti i dosade. Mnogi će od vas reći da je belo simbol čistoće i da bela boja reflektuje svetlost. U potpunosti se slažemo sa tim ali kada nečeg ima puno onda to donosi suprotan efekt.

Kada uređujete prostor po “back to black” stilu ili nekom drugom stilu ne možete koristiti samo jednu nijansu. Kada koristite monohrom kao podlogu ta jedna boja mora nuditi teksturu, prelaze i senku. Na ovaj način vi dobijate na luksuzu, eleganciji i na vizualno većem prostoru. Jedino takvo uređenje ima smisla, nikako koristiti samo jednu nijansu boje, efekat će onda biti više nego sterilanopremanje holova

Šta ne zaboraviti prilikom uređenja prosotra?

Kada uređujete prostor ne zaboravite na dekorciju i detalje. Ti detalji moraju odudarati na nekin način, da bi razbili monotoniju i odvukli na neki način pažnju prilikom kratkog obmora nakon dugih radnih sati. Najčešće se u opremanju za to koriste slike koje su kontrast celokupnom enterijeru. Isto tako ako birate crnu boju odaberite velike biljke za radni prostor. Znate li kako dobro izgleda taj kontrast zelene i crne? I nije samo da dobro izgleda već i nudi više nego što možete zamisliti. Biljke su dobri prečišćavači vazduha, daruju vam svežinu i mogu puno značiti kada neko o vama želi steći prvi utisak. Ako brinete o biljkama, brinete i o svom okruženju. Sve je u neku ruku psihologija.

Naravno prilikom uređenja možete nas kontaktirati za savet. Rado ćemo podeliti naše znanje i iskustvo sa vama, kako bi dobili željeni izgled vašeg prostora. Naravno ne zaboravite da sve radimo po meri i po boji koja vama odgovara. Na taj način vi ste slobodni da gradite imidž onako kako ste zamislili, mi smo tu da vas podržimo i ako zatreba damo koju sugestiju i savet.

0 comments
Post a comment