Ergonomija i rad od kuće

Irena Marinković on 13/08/2022

Ergonomija i rad od kuće : Bez obzira da li radite sa laptopa na kuhinjskom stolu ili na radnom stolu, ulepšavanje radnog prostora kod kuće može vam pomoći da ostanete fokusirani i puni energije. Funkcionalni, prilagodljivi radni sto i ekran računara mogu u velikoj meri sprečiti umor i održati visoke performanse. Napravite ergonomski plan.

Anatomske stolice

ergonomske stolice beograd
Stolica koja pruža čvrstu podršku za leđa sprečava vas da se pognete i olakšava vam da udobno sedite sa stopalima u ravni poda. Ovo ne samo da poboljšava držanje i smanjuje naprezanje vrata, već takođe pomaže u povećanju protoka krvi i budnosti. Potražite stolicu koja vam omogućava da lako podesite visinu sedišta i naslona za ruke tako da su vam podlaktice paralelne sa podom, a laktovi i kolena pod uglom od 90 stepeni.

Podesivi stolovi

 

Moderna kancelarija
Sedenje za stacionarnim stolom ceo dan sužava vaš protok krvi i može uticati na vaše zdravlje i produktivnost. Investirajte u sto koji vam omogućava da se krećete što je više moguće i da naizmenično sedite i stojite tokom dana.  Podesivi sto može da izdrži različita opterećenja i dolazi sa aerodinamičnom polugom koja čini podizanje i spuštanje radne površine brzim i besprekornim.

Držači za monitore ergo dizajna

Prirodno je gledati u ekran svog računara, posebno kada koristite laptop, ali to uzrokuje bolove u vratu, ramenima i leđima. Izbegnite ovo opterećenje za gornji deo tela tako što ćete postaviti monitor direktno ispred sebe tako da vam oči udaraju u gornju trećinu ekrana. Držači za monitore obično dolaze sa osnovom stezaljke koja se lako postavlja i koja se postavlja na ivicu bilo kog stola. Pogledajte našu ponudu držača za monitore na drugom sajtu i pronađite svog favorita.

Osvetljenje u radnom prostoru

Osvetljenje na radnom mestu može imati ogroman uticaj na kreativnost i raspoloženje — a isto važi i za vašu kućnu kancelariju. Korišćenje svetla za radnu površinu kao dopuna prirodnog ili gornjeg osvetljenja može pomoći u smanjenju naprezanja očiju od ekrana sa pozadinskim osvetljenjem i povećati budnost i produktivnost.

0 comments
Post a comment