Ergonomske stolice i poslovno opremanje

Irena Marinković on 21/01/2022

Ergonomske stolice i poslovno opremanje prevazilazi dosadašnje shvatanje poslovnih enterijera.  Stolice su u poslednjih deceniju dosta napredovale kada je u pitanju njihov dizajn i sama ergonomija.

Ergonomija u poslovnom prostoru

Ergonomija je nastala kao potreba  radnog mesta i prostora. Prosečan poslovni čovek provodi više od osam sati sedeći. Tako da mu je potrebna i bolja podrška. Nakon industrijske revolucije, zdravstveni aspekat je postao usko povezan sa radim prostorom. Mnogi naučnici i dizajneri shvatili su potrebu uvođenja ergonomije u kancelariju.

Ergonomska stolica daruje:

  • rad bez pritiska i otežane cirkulacije
  • nema bolova u kičmi, ramenima i lumbalnom predelu
  • koncenatracija je na zavidnom nivou

Ovo su tri glavna činioca koji izdvajaju ergonomske stolice od drugih stolica. Nakon pojave ovih kancelarijskih stolica na tržištu, primećeno je poboljšanje u kvalitetu rada. Mnogi instituti od kojih je i najveći u Australiji bavili su se ergonomijom i uticajem na kvalitet rada. Nakon istraživanja utrvđeno je da je kvalitet rada porastao za više od 20%.

Opremanje poslovnog prostora

Ergonomske stolice i poslovno opremanje u modernom poslovnom svetu je usko povezano.

Ergonomska stolica

Razlog za ovo je konstrukcija koju ove stolice nude.

  • Sedište koje se podešava po dubini
  • Rukonaloni koji se mogu prilagođavati potrebi
  • Lumbalna podrška
  • Podesivost naslona za leđa
  • Glavonaslon
  • Podešavanje stolice po visini

Sve nabrojane stavke su u stvari bitni parametri. Oni utiču na produktivnost i zdravlje ljudi prilikom obavljanja posla. Ono što je bitno kada kupujete stolicu  jeste da možete da je u potpunosti prilagodite sebi.

Kancelarijske stolice Modrulj

Kancelarijske stolice, Modrulj, jesu jedinstveno rešenje koje se nudi na tržištu. Iz razloga zato što možete raditi stolicu prema svojim željenim parametrima. Naravno ovo se isto odnosi i na kupovinu željene ergonomske stolice. U našoj ponudi imate razne tipove i modele stolica.

Ono što je najbitnije da možete birati funkcije ili opcije koje želite da stolica ima, boju, dezen i materijal. Ovo je bitna stavka kada se odlučujemo za kupovinu. Nije nam sve jedno da li kupujemo stolicu tapaciranu ili sa mrežom. Naravno sve je stvar ukusa i zavisi od udobnosti. Pre svake kupovine savetujemo vam da testirate i probate željeni model stolice. Kada testirate željeni model možete u potpunosti biti sigurni da li vam određena stolica odgovara ili ne.

Naravno uvek možemo ako je potrebno uradit stolicu po vašoj želji. Ovde prvenstveno mislimo na inplementaciju dodatnog sunđera. Isto tako kod stolice su jako bitni rukonasloni. U zavisnosti od visine stola, potebno je pronaći odgovarajuće rukonalone za stolicu. Uvek imate mogućnost da izaberete rukonaslone koji vama odgovaraju i time poboljšate vašu radnu učinkovitost.

Poslovno opremanje

Kada opremate svoj radni prostor bilo da se radi o kancelariji ili o prostoru u vašem domu, morate pronaći dobrog saveznika. Saveznika prvo morate pronaći u dobroj i kvalitetnoj stolici i naravno u adekvatnom radnom stolu. Iz ovog razloga vam savetujemo da sve radite po dimenzijama koje odgovaraju vašem poslovnom delu. Naravno nećemo zanemariti ni estetsku fuunkciju. Uklapanje nameštaja i stolice uz enterijer je više nego preporučljivo.

Kada opremate vaš poslovni prostor jedno imajte na umu.

Osnova svake kancelarije jeste dobra radna stolica. Ako vi imate uddobnost i radite bez bolova , onda vam je svaki posao lagan i brzo obavljen. Iz ovog razloga se mnogo polaže u izradu i sam dizajn ergonomske stolice. Sve je više poslova na tržištu koji zahtevaju dugotrajno sedenje. Iz ovog razloga se sve više usavršavaju parametri prema kojima se izrađuju kancelarijske stolice.

Kako bi uvek bili u korak sa trendovima i zahtevima mi se trudimo da uvek ponudmo više svojim klijentima. Uvek nas možete posetiti u našim prodajnim salonima i pronaći šta vama odgovara. Naravno stojimo vam na raspolaganju za sva vaša dodatna pitanja. I tu smo da otklonimo sve nedoumice kao bismo došli do idealnog rešenja za vas.

0 comments
Post a comment