Minimalizam u opremanju i 2022. godina

Irena Marinković on 18/12/2021

Minimalizam u opremnju i 2022. godina… Šta nam to donosi ova nova godina? Po svemu sudeći neće doneti ništa novo, a sa druge strane transforimisaće izgled mnogih radnih prostora i domova.

Minimalizam u opremanju

Minimalistički stil se jako dobro uklopio uz taj skandinavski izgled i dekoraciju. Mnogim poslovnim prostorima, a i domovima falilo je svežine, svetlosti i prosotra. Na ovaj način uređenja vi bukvalno postižete sve. Boje i tonovi koji preovlađuju su mahom sivi i zemljani tonovi. Siva boja se korisiti i kao boja za nameštaj ali i kao boja sa kojim se mogu postići vrhunski rezultati i efekat senke. Ako želite da vaš prostor vizualno povećate koristite sivu u raznim nijansama i belu, rezultat će vas svakako oduševiti.

kancelarijske stolice beograd

Naš model stolice, predstavljen u prostoru. Vidite te razne nijanse sive boje, morate se složiti da jako lepo izgleda. Ovakav kutak možete kreirati i u svom domu i u svom radnom prostoru. Suština minimalističkog trenda je multipraktična funkcionalnost. Tako da sada dobijate multifunkcionalni nameštaj koji se uklapa u svaki prostor.

Uređenje enterijera

Ako planirate da uređujete vaš prostor bilo u kompaniji bilo u kući ili stanu savetujemo vam da posegnete za minimalizmom i uz njega kombinujete neki drugi stili. Uz minimalizam se uklapaju svi stilovi “back to black”, industrijski, klasik,.. Naravno ostavite prostora za neki vaš lični pečat, ipak je autentika u onome što opisuje vas. Ali slobodno se poigrajte bojama, nijansama i stilovima.

pregradni zidovi

Minimalizam u opremanju vam donosi sve ono što je vama zapravo potrebno u ovom modernom svetu. Minimalizam rasterećuje prostor od suvišnih i nepotrebnih stvari. Dobijate više prostora za rad, funkcionisanje i manevre. Takođe minimalizam doprinosi tome da vi vašu kancelariju ili dom održavate na veoma lak način.

Razlog zašto izabrati minimalističko uređenje prostora za 2022. godinu ne krije se samo u navedenim činjenicama. Osnovni razlog zašto će ovaj trend biti popularan i naredne godine jeste prvenstveno zdravstveni aspekat.

Briga o zaposlenima

Čime god da se bavite imate obavezu da brinete o sebi, svojim zaposlenima i klijentima. Naravno udobnost pri radu i zdravlstveni aspekat je nešto najvažnije što morate uraditi. Statistika kaže da su kompanije koje se brinu o svojim zaposlenima 69% uspešnije u svom poslu od ostalih.

Iz ovog razloga su toliko popularne ergonomske stolice i ergonomski nameštaj. Prevencija i zdravlje na radu je na prvom mestu. Minimalizam u opemanju daruje malo, a kazuje puno. Isto tako uređenje po minimalističkom principu omogućava redovnu, dnevnu higijenu prostora na veoma lak način. Isto tako ne postoje nedostupne površine, nema masivnih podnih obloga i tepiha gde se zapravo krije najveći izvor bakterija. Baš iz tog razloga ovaj stil i jeste toliko omasovljen.

Radnici u IT sektoru, mnoge knjigovođstvene kompanije, saloni lepote i hoteli odavno primenjuju ovaj način opremanja. Isto tako mnogi domovi su uređeni baš po principu minimalizma. Tako da ako želite moderno, pristupačno i efektno slobodno birajte ovaj stil.

0 comments
Post a comment