Opremanje prostora i trendovi

Irena Marinković on 28/12/2022

Opremanje prostora i trendovi: Šta nam to donose novi trendovi kada su enterijeri u pitanju? Ono što vam mi možemo reći jeste da ne možete promašiti u izboru za koji god se trend odlučili.

Opremanje prostora i trendovi

Opremanje prostora i trendovi

Ako tražite nameštaj ili stolice za vaš prostor onda ste na pravom mestu. Međutim u zavisnosti od onoga što želite vi na osnovu toga i birate određene artikle. Kako bi vam pomogli u definisanju stila, rešili smo da napišemo ovaj tekst.

Minimalizam u opremanju prostora

Ono što je najbitnije da znate jeste da minimalizam u opremanju dominira već skoro deceniju. Nakon situacije koja nas je zadesila minimalistički opremljeni prostori su još više u trendu. Minimalizam vam omogućava da sa malo kažete mnogo. Isto tako ovaj stil vam daje prosotra da se izrazite i da akcenat date na dekor i pojedine sitnice.

Skandinavsko uređenje

Skandinavski stil je na mala vrata ušao u mnoge domove širom sveta. Ovaj vid opremanja karakterišu zemljane do sive nijanse i mnogo svetla. Isto tako videćete da se ovaj stil po mnogo čemu oslanja na minimalizam tako da ih možete kombinovati i dobiti savršen sklop.

Industrijski dizajn

Industrijalizacija sveta je krenula sedamdesetih godina prošlog veka. Međutim tek sada je stil industrijalizma ušetao na prava vrata u mnoge domove i kompanije. Ovaj stil u opremanju se takođe kombinuje sa minimalizmom i možete zaista dobiti savršenu formu prostora uz ova dva stila.

Ova tri stila su zapravo nosioci trenda i u 2023. godini. Ove stilove možete videti kao potporu za mnoge druge stilove. “Back to black” stil jako dobro ide uz kontrast i senčenje tako da vam je dobro uklopiti skandinavsku estetiku uh njega ili industrijski šarm. Na vama je da birate.

Ono što važi kao ultimativni trend, a o tome pišemo već jako dugo je multifunkcija koja se sada provlači svugde. Možemo slobodno reći da trendovi u opremanju sada po prvi put prate potrebu savremenog, poslovnog čoveka. Čovek današnjice je više nego zauzet, provodi dosta vremena sedeći i naravno da uz sve to dodamo tehnologiju.

Baš iz tog razloga mnoge stolice su postale ergonomične, ne govorimo samo o anatomskim stolicama. Sada su i fotelje ergonomične, stolice za konferenciju pa čak i neke klub stolice. Sve ovo je iz razloga ugodnosti. Kada su se stolice prilagodile potrebi savremenog čoveka, nameštaj je takođe bio taj koji se morao prilagoditi.

Kada sve ovo znate vi trebate samo da izaberete osnovni stil, boju i dizajn, Sve ono što želite možete izraditi po meri tako da sve u bukvalnom smislu prilagodite vašem prostoru. Tada niste samo u trendu, tada i vi diktirate stil.

0 comments
Post a comment